Sårbarhed er en styrke. Når vi tør at være sårbare, står vi ved os selv.

Jeg synes vi lever i en tid hvor vi skal være superkvinder og supermænd. Det er som om vores styrke bliver målt på hvor meget vi kan præstere, og hvor meget pres vi kan klare. Vi har så travlt med at skulle leve op til en masse idealer og forventninger. Vi skal gøre og yde en masse hele tiden. Jeg synes det er synd, både for os selv og de mennesker vi omgiver os med. Vi går rundt som tomme hylstre, der bider tænderne sammen, med store følelsesmæssige huller i maven, og mindreværds komplekser.

Bliver vi spurgt om hvordan vi har det, er standard kommentaren “stille og roligt” eller “fint nok”. Så er det bare jeg spørger hvem f….. vil leve stille, og nøjes med “fint nok”? Ja, jeg vil ihvertfald ikke! Og jeg synes de mennesker der tør stå frem og vise deres sårbarhed, er nogle at de sejeste og stærkeste. Også selv om det sjældent går stille for sig, men det er ægte, og det gør det smukt.

For mig er sårbarhed den største styrke vi har. At vise sin sårbarhed er noget at det fineste og ægte vi kan udtrykke, udover kærlighed. Men hvad er sårbarhed egentlig? For mig er sårbarhed når vi har barrikaderne nede, når vi taler fra, og med hjertet. Det er når vi ikke længere er bange for at miste, os selv og dem der står os nær. Det er når vi tør at lukke andre mennesker ind, når vi tør at dele vores dybeste tanker og følelser.

De øjeblikke i livet som har gjort, og stadig gør størst indtryk på mig er når jeg mærker sårbarheden hos et andet menneske. Når et andet menneske lukker mig ind i sit univers, og betror mig tanker, de måske aldrig før har sagt højt. At betro sig, lukke op, sige ordene højt, forvandler sig til en styrke. Det er en kæmpe styrke at turde stå ved sig selv. Forvandlingen fra sårbar til stærk, er en af de største healings processer du kan gennemgå, det er så smuk en transformation. Smuk indefra for den der oplever det, men også meget smuk for dem der kigger med udefra.

For at finde styrke til at stå ved din sårbarhed, kan jeg anbefale body awareness øvelser, meditationer og terapi i form af 1:1 sessioner. Alt sammen noget der styrker din indre rejse, og hjælper dig til at stå stærkere i dig selv.

Vil du gerne finde vejen hjem, og få vendt din sårbarhed til styrke? Kontakt mig endelig, jeg vil elske at hjælpe dig.

Kærligst Marlene

Write a comment