Du kender helt sikker talemåden ” du skal yde før du kan yde”. Det er en sætning der er printet ind i os, og som ganske ufrivilligt dukker op i vores tanker.

Lever du også efter janteloven?

Så er det bare jeg spørger hvem i alverden har fundet på det? Det må være den samme som har opfundet janteloven, og ordene “burde” og “skulle”……det er nok nogle af de leveregler og ord der ødelægger allerflest mennesker. Når vi bruger ordene “burde” og “skulle”, kunne vi ligeså godt sige “forkert”. Enten ER vi forkert, eller vi VAR forkert eller vi BLIVER forkert. Du bliver måske en lille smule provokeret nu, men hæng på, jeg skal nok uddybe hvorfor jeg synes det kunne være en god ide for dig at lærer at nyde før du yder.

Din energibeholder skal være fyldt op

Det hænger nemlig sådan sammen, at hvis din energibeholder ikke er fyldt op, og at du yder, yder og yder. Så sker der det at din energi beholder løber tør. Der sker nogenlunde det samme for et menneske , som der sker for en diesel bil der kører tør. Det kræver en tur til mekanikeren, for moteren har taget skade! Hos mennesker viser det sig som depressioner og stress. Et menneske med en tom energibeholder er et menneske der er løbet tør for ressourser, og som har brug for hjælp.

Ville du nogensinde planlægge en længere køretur, på en næsten tom tank?

Nej, vel. Men det er rent faktisk det vi igen og igen byder vores krop og sjæl. Jeg synes det er tankevækkende, og også skræmmende at mange lever på den måde. Jeg forstår godt hvorfor det findes så mange livsstilssygdomme som der gør. Derfor mener jeg at det er vigtigere end nogensinde at vi lærer at nyde før vi kan yde.

Handling skaber forvandling

Så brug disse 4 enkle spørgsmål til at give dig en ny indgangsvinkel til at nyde og yde.

Når du gennemgår øvelserne, så vid at det er helt trygt at udvikle dig og flytte på dit mindset.

Du fortjener at leve det liv du drømmer om. Husk at du kan få det præcist, som du gerne vil have det.

4 spørgsmål der hjælper dig til klarhed og en fyldt energibeholder

Få klarhed over hvad det vil gøre for dig, at starte med at nyde før du skal yde – Og hvorfor du tror du skal yde så meget – et skridt af gangen. Find en papir og blyant frem. Lav øvelserne et stille sted med en god kop te eller kaffe.

1. Jeg skulle eller burde

Skriv 5 sætninger der begynder med ” jeg skulle/burde”

1.

2.

3.

4.

5.

 

2. Efter hver sætning spørger du om hvorfor?

1.

2.

3.

4.

5.

 

3. Læs din liste igennem, men denne gang skal du begynde hver sætning med “hvis jeg virkelig ville, så kunne jeg…..

Kunne giver os valgmuligheder, og vi er aldrig forkerte.

4. Skriv 3 ting der fylder din energibeholder op – 3 ting du nyder.

1.

2.

3.

 

Lad nu øvelserne bundfælde sig hos dig, gå evt en tur og mærk hvad bevidstheden omkring nydelse har gjort for dig.

 

Har du også lyst at høre hvordan jeg kan hjælpe dig?

Book en GRATIS afklarende samtale, så du også kan lærer at nyde inden du skal yde.

Kontakt mig på telefon eller mail for spørgsmål, eller book tid til en gratis afklarende samtale.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Kærligst Marlene

Write a comment