Dagens ord, der bliver ved med at støje. Det bimler, bamler og larmer for at få opmærksomhed.

Hvad er ansvar, er det noget vi tager eller noget vi får. Er det positivt eller negativt. Kan du have for meget eller kan du have for lidt. Hvilke ansvar er dine ansvar, kan du give andre skylden for det ansvar du bærer på dine skuldre.

Har du ondt i skulderne, er de tynget af ansvar. Så ved du at du tager for meget ansvar. Og at din krop forsøger at råbe dig op.

Har du påtaget dig for meget ?

Men hvordan kommer du af med det ansvar du nu engang har påtaget sig. Vil du af med det når det er for meget, og hvornår er det for meget, hvorfor er det for meget. Hvad handler det om når du føler du er ved at drukne i ansvar. Er det så blevet negativt, eller positivt fordi du er opmærksom på det.

Tag hånd om det der støjer

Som du kan læse fører ordet ansvar til mange gode spørgsmål, lad os starte fra en ende af.

Når noget støjer, larmer og bliver ved med at poppe op, er det tid til du giver det opmærksomhed. Forstil dig at ordet er et lille barn, der kræver din opmærksomhed. Et lille barn der gerne vil ses, mærkes og elskes på godt og ondt.

Det store ord der skræmmer

Ansvar er trods sine kun 6 bogstaver er KÆMPE stort ord. Ansvar kan virke skræmmende, nærmest kvælende, og noget du sommetider kan have lyst til at flygte fra. Ansvar kan både være noget du får, men det er som oftest noget du selv tager. Mennesker der sidder fast i en livskrise på den ene eller anden måde, har glemt at tage ansvar.

Det vigtigste ansvar du har, er ansvaret for DIT eget liv. Det er dit ansvar at du lever det liv du drømmer om. Ligger du ansvaret fra dig, kan du ikke forvente du kommer i mål. Du kan nemt få opfattelsen af at det er alle de andres skyld. Men det er dit og kun dit ansvar.

Tager du for meget eller for lidt ?

Har du følelsen af at have for lidt ansvar, handler det om at du skal træde i karakter. Du har måske i en periode været for svag, og ikke formået at tage lederskabet.

Har du derimod følelsen af at have for meget ansvar handler det i stor grad om at række hånden ud og bede om hjælp. Det kan være du har for mange opgaver og ansvar i dit job eller i dit parforhold.

For meget ansvar, kan hobe sig op, og blive uoverskueligt. Så er det stress symptomerne kommer snigende, og du får en krop der begynder at sige fra.

Jeg ved hvordan det er

Jeg kender til begge situationer, og jeg er meget bevidst om at ansvar skal være en naturlig balance. Jeg har tidligere i mit liv taget alt for lidt ansvar, jeg lod ligesom min skæbne være op til andre. Det vil svare lidt til at overlade rattet i bilen til fremmede, der ikke kender din destination. Jeg siger det bare, meget dårlig ide!

Jeg har gennem årene og på min indre rejse, lært at tage lederskabet og ansvaret for mig eget liv.  Og gæt engang, det er blev et helt andet liv, fyldt med glæde og kærlighed. Jeg har skabt det liv, jeg drømmer om. I dag hjælper hver dag andre med at gøre det samme.

Sommetider bliver jeg dog stadig overrumplet af alt for meget ansvar, så ved jeg det er tid til at række hånden ud efter hjælp.

Lad mig hjælpe dig.

Vil du også høre om hvordan jeg kan hjælpe dig med at håndtere for lidt eller for meget ansvar. Jeg tilbyder internsive 1:1 forløb der er skræddersyet til dig, og dine udfordringer.

Jeg tilbyder altid muligheden for en gratis afklarende samtale, det synes jeg selv er en dejlig tryg måde at finde ud af hvorledes vi er et godt match.

Du kan kontakte mig HER.

Jeg glæder mig til at høre fra dig.

Write a comment